Bezoekinfo

Bij het Regionaal Archief Dordrecht wordt het geheugen van de stad en omliggende regiogemeenten in stand gehouden. De collectie die nog iedere dag groeit, geeft een fraai beeld van het rijke verleden.

Bezoekadres

Hof 6
3311XG Dordrecht

Openingstijden van de studiezaal

Dinsdag t/m vrijdag 11.00 – 17.00 uur

Bereikbaarheid

Voor vragen is de studiezaal per e-mail te bereiken via studiezaal@dordrecht.nl
Daarnaast zijn we telefonisch te bereiken van:
Dinsdag tot en met vrijdag 9.30 uur – 11.00 uur
Telefoonnummer: +31 (0)78- 770 53 48

Voor uitgebreide vragen raden wij u aan een e-mail te sturen. Deze worden ook buiten de uren van het telefonisch spreekuur in behandeling genomen.

In de studiezaal en tijdens het telefonisch spreekuur kunt u terecht met eenvoudige vragen, bijvoorbeeld als u hulp nodig hebt bij het zoeken op de website. Soms kan het opstarten van een onderzoek iets meer tijd vragen. Hiervoor kunt u individueel een afspraak (maximaal 45 minuten) met een van onze studiezaalmedewerkers maken. Wij verrichten dan geen onderzoek maar kunnen wel op complexere vragen ingaan. Een afspraak kan ingepland worden van dinsdag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 11.00 uur. Dit kan via studiezaal@dordrecht.nl.

Stukken aanvragen

In de studiezaal kunnen originele stukken ingezien worden. Omdat het Regionaal Archief Dordrecht een extern depot heeft, moeten originele stukken (indien niet gedigitaliseerd) vooraf worden aangevraagd. Dat kan vanuit huis via de website of in de studiezaal. Telefonisch aanvragen van archiefstukken is niet mogelijk.

Bij het eerste bezoek aan de studiezaal ontvangt u, na het tonen van een geldig legitimatiebewijs, een bezoekerspas met bezoekersnummer. Met dit persoonlijke nummer kunt u via het aanvraagsysteem archiefstukken aanvragen. Als u nog geen bezoekerspas hebt en vanuit huis stukken wilt aanvragen dan kunt u in het aanvraagscherm als bezoekersnummer ‘12345’ (en overige contactgevens) invullen.

U kunt maximaal zestien stukken per dag aanvragen. De studiezaal beschikt niet over een archiefdepot. Daarom kunnen wij stukken niet voor u bewaren. Als u een stuk later nog eens wilt inzien, moet het opnieuw worden aangevraagd.

Corona maatregelen in het Archief

Samen met u zorgen wij ervoor dat uw bezoek zo veilig en prettig mogelijk verloopt. Wij verzoeken u de belangrijkste maatregelen en voorwaarden goed door te lezen. Zo geldt er in verband met de corona-maatregelen een maximum aantal bezoekers aan de studiezaal. Klik hier om de maatregelen voorafgaand aan uw bezoek door te lezen.

Levertijden

voor 9.00 uur aanvragen | vanaf 11.00 uur inzien
9.00 – 12.45 uur aanvragen | vanaf 14.00 uur inzien

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Het Regionaal Archief Dordrecht is vanaf het NS station Dordrecht in een wandeling van een kwartier te bereiken.
Plan je reis met het openbaar vervoer via 9292.nl

Auto & parkeren

  • P1 Parking Drievriendenhof/Dordrecht Centrum op de Korte Kolfstraat 235. Deze parkeergarage is 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend. Het Regionaal Archief Dordrecht bevindt zich op vijf minuten loopafstand.
  • De parkeergarages Veemarkt en Spuihaven bevinden zich op circa 10 minuten loopafstand van het Regionaal Archief Dordrecht.
  • In de straten rondom het Regionaal Archief Dordrecht is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar welke via de parkeerautomaat of mobiel parkeren kunnen worden betaald. Ook op zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur geldt betaald parkeren.
  • Parkeerterrein Steegoversloot (tussen de Schoolstraat en Vrankenstraat), prijs: € 1,90 per uur, capaciteit: 120 plaatsen. Afstand naar het Regionaal Archief Dordrecht: 350 meter (ongeveer 5 minuten lopen).

Dienstverlening op afstand

Op een schriftelijk informatieverzoek (waaronder onderzoeksvragen) ontvangt u binnen maximaal 15 werkdagen een reactie. Als u een praktische vraag hebt, ontvangt u meestal binnen één werkdag een antwoord. Ook als we uw vraag niet binnen de gestelde termijn kunnen beantwoorden, krijgt u bericht.
Let op! Voor onderzoeksvragen brengen wij kosten in rekening.

Schriftelijke informatieverzoeken kunnen per e-mail gestuurd worden aan studiezaal@dordrecht.nl of per post:
Regionaal Archief Dordrecht
Postbus 8
3300 AA Dordrecht

Sluit het Verborgen Museum