Onderwijs & Rondleidingen

Primair onderwijs

Van groep 1 tot en met groep 8, het Regionaal Archief Dordrecht ontwikkelt educatieve programma’s voor alle leeftijden. Aan de hand van deze programma’s leren kinderen om te gaan met historische bronnen zoals foto’s, oude kaarten en archeologische vondsten. Er zijn algemene kennismakingslessen en er is lesmateriaal dat uitgaat van een specifiek onderwerp of thema. Meer informatie of reserveren? Neem contact met ons op tijdens kantooruren op maandag t/m vrijdag voor de mogelijkheden!

Voortgezet onderwijs

Van vmbo tot en met gymnasium, het Regionaal Archief Dordrecht ontwikkelt educatieve programma’s voor alle niveaus. Aan de hand van deze programma’s leren leerlingen om te gaan met historische bronnen zoals foto’s, oude kaarten en archeologische vondsten. Er zijn algemene kennismakingslessen en er is lesmateriaal dat uitgaat van een specifiek onderwerp of thema. Meer informatie of reserveren? Aarzel niet en neem contact met ons op tijdens kantooruren op maandag t/m vrijdag!

Lessen in overleg

Op school aandacht besteden aan een historisch onderwerp, het culturele erfgoed of de geschiedenis van Dordrecht en de regio? Het Regionaal Archief Dordrecht geeft graag advies. Tegen vergoeding verzorgt het Regionaal Archief Dordrecht ook programma’s op maat, toegespitst op de verschillende tijdvakken uit de geschiedenis. Daarbij maken leerlingen aan de hand van bronnen uit onze collectie kennis met het verleden van hun eigen leefomgeving.

Stadswandelingen

Een stadswandeling met het accent op een bepaald onderwerp of thema? Al dan niet gecombineerd met een bezoekje aan het Dordrechts Museum of Huis Van Gijn. Maak van uw bezoek aan Dordrecht een compleet dagje uit!

Stichting Gilde Dordrecht verzorgt voor het Regionaal Archief Dordrecht stadswandelingen onder leiding van een ervaren gids langs historische plekken in de stad. Daarbij wordt de geschiedenis van Het Hof van Nederland zeker niet vergeten. Iedere stadswandeling is uniek. Het thema van de wandeling kan vooraf in overleg worden bepaald. Heeft de groep bijvoorbeeld speciale interesses of zijn er specifieke plekken die u wilt bezoeken? De wandeling vindt plaats op een door uw gekozen dag en tijdstip en is exclusief voor uw eigen gezelschap; er worden geen groepen samengevoegd. Wel worden groepen van meer dan twaalf wandelaars gesplitst.

Wilt u van uw bezoek aan Dordrecht een compleet dagje uit maken? Onze medewerkers adviseren u graag! Neem voor alle mogelijkheden contact met ons op tijdens kantooruren op maandag t/m vrijdag.

Informatie groepsbezoek

Het Regionaal Archief Dordrecht, het Dordrechts Museum, Huis Van Gijn en Het Hof van Nederland zijn één organisatie voor kunst, archief en geschiedenis van de stad Dordrecht. Samen hebben we een uitgebreid educatief programma, voor bezoekers van alle leeftijden. Wilt u met uw klas Dordrecht en de regio ontdekken? Of plant u een bedrijfs- of familie-uitje? Aarzel vooral niet om contact met ons op te nemen!

Contact

+31 (0)78 -770 87 08
onderwijs@regionaalarchiefdordrecht.nl
reserveringen@regionaalarchiefdordrecht.nl

 

Sluit het Verborgen Museum