Thuisarchief

Onze digitale deuren staan wijd open!

800 jaar stad, Dordtenaren in verzet – Op onze social media delen we inhoudelijke informatie over deze boeiende tentoonstelling. Hierbij lezen we graag uw verhalen en herinneringen bij het onderwerp van de berichten.
Facebook | Instagram

Ontdek je geschiedenis – De website is goed gevuld met heel veel achtergrondverhalen en –info bij uiteenlopende onderwerpen.

Dordrecht op de kaart – Dordrecht op de kaart geeft aan de hand van een aantal plattegronden een beeld van de stad nu en in het verleden. Van een groot aantal gebouwen (bestaande en al lang afgebroken) kunt u niet alleen de locatie bepalen maar ook kort de geschiedenis achterhalen. De site is aangevuld met foto’s uit het Regionaal Archief Dordrecht, berichten uit kranten uit de Koninklijke Bibliotheek en Streetview van Google.

Dordtse bronnen – De reeks Dordtse Bronnen is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging Oud-Dordrecht (VOD) en het Regionaal Archief Dordrecht (RAD). Het is de bedoeling te komen tot het (digitaal) beschikbaar stellen van moeilijk toegankelijke bronnen, als hulpmiddel bij onderzoek naar de geschiedenis van Dordrecht.

Ontdek verborgen verhalen – Op de website staat een zevental verborgen verhalen. Hieruit delen we op onze social media, maar u kunt natuurlijk zelf ook lekker lezen op de website.

Biografisch woordenboek – Ontdek dit digitale woordenboek met daarin biografieën van figuren uit de Dordtse geschiedenis, van de oudste tijd tot in onze eeuw, vrouwen zo goed als mannen en uit alle sectoren van de samenleving.Ontdek dit digitale woordenboek met daarin biografieën van figuren uit de Dordtse geschiedenis, van de oudste tijd tot in onze eeuw, vrouwen zo goed als mannen en uit alle sectoren van de samenleving.

Historische films – Ga mee terug in de tijd met het historisch filmmateriaal van het Regionaal Archief Dordrecht.

Herken je deze foto – elke woensdag vragen we onze social media volgers ons te helpen een foto uit de beeldbank te voorzien van ontbrekende gegevens. Facebook / Instagram

Sluit het Verborgen Museum