Open Dag Stadsdepot

Koop uw kaartje online

Normaal blijven de deuren gesloten, maar op zaterdag 29 februari aanstaande is het Stadsdepot van Dordrecht bij uitzondering te bezoeken. Het geheugen van de stad houdt dan een open dag, met plaats voor 120 gelukkige bezoekers die met een rondleider voor een keer naar binnen mogen.

Een groot deel van de Collectie Dordrecht ligt in het Stadsdepot op het bedrijventerrein Dordtse Kil III opgeslagen. In het depot wordt onder andere de collectie van het Regionaal Archief Dordrecht bewaard, maar ook archeologische vondsten en de grote verzameling schilderijen van het Dordrechts Museum. Bij elkaar herbergt het Stadsdepot zo’n 11 kilometer aan papieren archief, tienduizenden boeken, foto’s en kaarten, archeologische objecten, schilderijen en vele andere voorwerpen van hout, aardewerk en textiel. Normaal blijven de deuren van het Stadsdepot, dat aan strenge klimatologische en veiligheidseisen moet voldoen, voor publiek gesloten.

Op zaterdag 29 februari tussen 11.00 en 16.00 uur wordt er een open dag in het Stadsdepot georganiseerd. Tijdens een gratis rondleiding van een uur ontdekt u aan de hand van de vele objecten de geschiedenis van Dordrecht en de regio. Ook komt u van alles over het Stadsdepot te weten.

De capaciteit is beperkt, er kunnen die dag slechts 120 personen worden rondgeleid. Vooraf aanmelden door middel van het reserveren van een ticket is daarom vereist. Geef bij de reservering aan op welk tijdstip u rondgeleid wilt worden en wat voor depot u wilt bezoeken. Wees er snel bij, want vol is vol!

Rondleidingen

Het depot is alleen te bezoeken met rondleiding. De rondleidingen zijn gratis, maar vooraf aanmelden door middel van het reserveren van een ticket is vereist. Kies bij uw reservering ook meteen het tijdstip van de rondleiding. Er is in totaal plaats voor maximaal 120 bezoekers. De rondleidingen vinden plaats om: 11.00, 12.00. 14.00 en 15.00 uur (rondleiding duurt ca. 1 uur)

Locatie

Stadsdepot
Bedrijventerrein Dordtse Kil 3
Jade 400, 3316 LJ Dordrecht

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Het stadsdepot is bereikbaar in een wandeling van 16 minuten vanaf Bushalte Kiltunnel.
Deze bushalte is bereikbaar vanaf NS Station Dordrecht, met Connexxion bus 166 (richting Rotterdam Zuidplein).
Plan uw reis met het openbaar vervoer via www.9292.nl

Auto & Parkeren

Er is in de buurt van het Stadsdepot beperkt parkeergelegenheid. Houd er rekening mee dat u uw auto wat verder van het Stadsdepot pas kwijt kunt en een stuk zal moeten lopen.

Sluit het Verborgen Museum