Archief-wijzer

Het Regionaal Archief Dordrecht geeft zaterdag 6 november een workshop over het conserverend inlijsten van papieren documenten. Tijdens deze Archief-wijzer wordt uitleg gegeven over het belang van een correcte inlijsting, komt u te weten welke materialen hiervoor wel en niet geschikt zijn en gaat u zelf aan de slag.

Thuis hebben we allemaal wel een tekening, brief, aquarel of foto die we vanwege de decoratieve, sentimentele, historische of informatieve waarde graag ophangen aan de muur. De lijst waarin we dit document plaatsen heeft naast een esthetische functie ook een beschermende functie. Een slechte inlijsting kan helaas (onherstelbare) schade veroorzaken. Om er zo lang mogelijk van te kunnen blijven genieten is het belangrijk om uw documenten op de juiste manier in te lijsten.

Deze workshop wordt gegeven in het papierrestauratie-atelier van het Regionaal Archief Dordrecht en start met een uitleg over veelvoorkomende schades veroorzaakt door slechte inlijstingen. Daarna zal de papierrestaurator uiteenzetten welke materialen wél geschikt zijn om te gebruiken en vervolgens gaat u zelf aan de slag en leert u hoe u op een correcte manier uw document kunt inlijsten.

Deze Archief-wijzer conservering en restauratie is interessant voor personen die verantwoordelijk zijn voor het materiële behoud en het tentoonstellen van papieren documenten of particulieren die nog lang willen genieten van hun (kunst)werken aan de muur en deze in goede staat door willen geven aan volgende generaties. Maar natuurlijk is iedereen met belangstelling van harte welkom! Voor deze workshop heeft u geen ervaring nodig. Breng wel een eigen lijst mee (max. A3-formaat, nieuw of oud maar wel mét glas) en een papieren document dat u daarin in wilt lijsten.

Locatie: Papierrestauratie-atelier Regionaal Archief Dordrecht, Vest 119, 3311 TT, Dordrecht
Datum & tijd: zaterdag 6 november 2021, van 14:00u tot uiterlijk 17:00u.
Max. aantal deelnemers: 6

Reserveer uw plaats via een email naar ls.kramer@dordrecht.nl

Sluit het Verborgen Museum