Archief-wijzer

  • Type Workshop
  • Datum 3 november 2018
    1 december 2018
    5 januari 2019
  • Tijd 14:00 - 15:00 uur
  • Prijs gratis

Koop uw kaartje online

Tijdens deze workshops leer je aan de hand van verschillende thema’s alles over het archief en over zelf archiefonderzoek doen. De activiteit is gratis, maar meld je wel aan want het aantal plaatsen is beperkt.

Archief-wijzer november

BEKIJK ’t MAAR – WEGWIJS IN DE BEELDCOLLECTIE

Een foto vertelt meer dan duizend woorden. Een gevleugelde uitspraak, maar kun je die ook loslaten op de vele tienduizenden foto’s die bewaard worden in het Regionaal Archief Dordrecht? Archiefmedewerker Helen Stroosma laat zien hoe je allerlei dingen kunt ontdekken in foto’s door er heel precies naar te kijken. Maar pas op, want foto’s kunnen je ook wel eens om de tuin leiden!

De workshop op zaterdag 3 november begint om 14:00 uur en is gratis toegankelijk. Reserveer wel even uw plek.

Archief-wijzer december

ONTWIKKELING VAN HET SCHRIFT

Het Regionaal Archief Dordrecht bezit handschriften vanaf de 13e eeuw. Aan de hand van originele archiefstukken kan de ontwikkeling van ons schrift worden gevolgd. De nadruk ligt op het moeilijk leesbare “Gotisch Cursief” (1200-1700). Ook krijgt u tips mee om thuis verder te oefenen. De kennis die u hiermee opdoet, kunt u toepassen bij uw eigen archiefonderzoek of het lezen van oude teksten en boeken.

De workshop op zaterdag 1 december begint om 14:00 uur en is gratis toegankelijk. Reserveer wel even uw plek.

 

Archief-wijzer januari 2019

VERBORGEN VERLEDEN – FAMILIEGESCHIEDENIS

Het thema van deze maand is ‘Verborgen Verleden, ontdek je eigen familiegeschiedenis’. In het tv-programma Verborgen Verleden gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis. Maar ook minder bekende Nederlanders kunnen met enige moeite meer over hun voorouders te weten komen. Het Regionaal Archief Dordrecht geeft tips over hoe u dit het beste aan kan pakken.

De workshop op zaterdag 1 januari begint om 14:00 uur en is gratis toegankelijk. Reserveer wel even uw plek.

Sluit het Verborgen Museum