Archief-wijzer

  • Type Workshop
  • Datum 1 september 2018
    6 oktober 2018
    3 november 2018
    1 december 2018
  • Tijd 14:00 - 15:00 uur
  • Prijs gratis

Koop uw kaartje online

Tijdens deze workshops leer je aan de hand van verschillende thema’s alles over het archief en over zelf archiefonderzoek doen. De activiteit is gratis, maar meld je wel aan want het aantal plaatsen is beperkt.

Archief-wijzer augustus

Workshop ontsluiten en beheren van archieven bij Regionaal Archief Dordrecht

Na een aantal meer praktische workshops over onderzoek doen gaat het Regionaal Archief op woensdag 8 augustus dieper in op het hoe en waarom van een archief. De definitie van een archief, het werk van de archivaris en de geschiedenis van het vak komen allemaal op een interactieve manier aan bod.

Met de groei van het aantal archiefstukken, zowel digitaal als op papier, neemt de waardering en selectie van archiefstukken een steeds belangrijkere plaats in. Hoe worden archiefstukken eigenlijk geselecteerd? Wat wordt bewaard en wat niet? En waarom precies? De geschiedenis van de Westerse archivistiek vanaf de 16de eeuw tot heden komt aan bod. Ook vertelt archiefinspecteur Robin Lassche hoe een stuk uiteindelijk toegankelijk gemaakt wordt voor het publiek en hoe het beheerd wordt, zodat het behouden blijft voor de toekomst. Een aanrader voor professionele- en amateurhistorici.

De workshop op woensdag 8 augustus begint om 14:00 uur en is gratis toegankelijk. Reserveer wel even uw plek.

Sluit het Verborgen Museum