Genealogische bronnen

Uw zoekacties: Blader door de toegangen
xZoek in alles


Hulp bij uw onderzoek
De informatie in deze website is zeer divers en bedoeld voor mensen met een belangstelling voor historisch of genealogisch onderzoek.
Wij trachten de informatie zo eenvoudig mogelijk te houden, maar beseffen ook dat de aard van de informatie soms wel enige studie of historische inzicht vereist.

Zoeken en bladeren

 • Bladeren
  De meest eenvoudige manier van werken is het zoeken te starten zonder zoekterm. U kunt dan bladeren door alle aanwezige toegangen.
 • Eenvoudig zoeken
  Wilt u een specifieker resultaat dan adviseren wij u te starten met één zoekterm. Het resultaat dat u krijgt voldoet aan de zoekterm. U kunt het resultaat verder verkleinen door meerdere zoektermen op te geven.
 • Uitgebreid zoeken
  Kiest u voor uitgebreid zoeken dan kunt u afhankelijk van de situatie meerdere zoekvelden invullen, waarna het resultaat zal voldoen aan de specifieke zoekactie. In iedere veld kunnen meerdere zoektermen worden ingevuld.
 • Zoektermen combineren
  Zoektermen worden gecombineerd De zoekfunctie voegt automatisch "en" toe tussen de verschillende zoekmogelijkheden die worden gebruikt. Zo kunnen 'zoeken met alle woorden' en 'zoeken met één van de woorden' worden gecombineerd.
 • Booleaanse operatoren
  Normaal worden meerdere zoektermen altijd gecombineerd met AND. U kunt bij het zoeken in een zoekveld ook gebruik maken van de Booleaanse operatoren: NOT en OR. De zoekacties met NOT beperken het zoekresultaat, terwijl OR veel meer resultaten oplevert.
  OR wordt vooral geadviseerd bij een bekende variatie op de schrijfwijze, bijvoorbeeld:
  - Den Haag OR ’s-Gravenhage
  - Vereeniging OR Vereniging
 • Woordcombinatie
  Wilt u zoeken met een woordcombinatie in een vaste volgorde (bijv. Vereniging tot behoud van natuurmonumenten), zet deze woorden dan "tussen aanhalingstekens".

Verfijnen
In de meeste gevallen zal naast het zoekresultaat een mogelijkheid tot verfijnen worden aangeboden. Verfijnen kan bijvoorbeeld op materiaalsoort, maar in andere gevallen op plaats en straat. Dit is afhankelijk van het archiefmateriaal dat geselecteerd is.

Sorteren
De resultaten staan gesorteerd in een standaard sortering. Dit kan per toegang verschillend zijn. In de meeste gevallen kan voor een andere sortering worden gekozen.


Zoek in alles
U zoekt in: 3.060.031 beschrijvingen
>
Zoektermen

toon alle

Op dit moment is een groot aantal genealogische bronnen niet te raadplegen, omdat ze gedigitaliseerd worden. Voor een actueel overzicht zie regionaalarchiefdordrecht.nl/onderzoek.  

Wanneer u op zoek bent naar uw voorouders kunt u bij het Regionaal Archief Dordrecht genealogische bronnen raadplegen. Het is raadzaam om eerst in uw eigen familie de gegevens over uw ouders, grootouders en mogelijk overgrootouders te verzamelen. Oudere familieleden hebben vaak aanvullende informatie die u bij uw onderzoek kan helpen. Zet alle informatie, zoals volledige namen, geboorte- en overlijdensdata en officiële akten op een rijtje. Met deze gegevens kunt u zelf uw stamboom uitzoeken.

Het Regionaal Archief Dordrecht beschikt over de genealogische bronnen van Dordrecht en elf regiogemeenten. Ontbrekende bestanden van de burgerlijke stand en bevolking zijn te raadplegen op het gemeentehuis van de desbetreffende gemeente. De nummers voor de omschrijvingen verwijzen naar het archiefnummer en de plaatsingslijst die u in de studiezaal en via de website van het Regionaal Archief Dordrecht kunt raadplegen.

Hier ziet u welke genealogische bronnen bij het Regionaal Archief Dordrecht te raadplegen zijn.

Klas IV van school 1, Dubbeldam 1920

bevolkingsregistersdoopinschrijvingeneigendomsoverdrachtgeboorteaktenhuwelijksaktenoverlijdensaktenpersonenschepenzegels