Genealogische bronnen

Uw zoekacties: Blader door de toegangen
 Zoek in alle archieven
 
 
U zoekt in: 3.057.401 beschrijvingen
 
 
 

toon alle

Op dit moment is een groot aantal genealogische bronnen niet te raadplegen, omdat ze gedigitaliseerd worden. Voor een actueel overzicht zie regionaalarchiefdordrecht.nl/onderzoek.  

Wanneer u op zoek bent naar uw voorouders kunt u bij het Regionaal Archief Dordrecht genealogische bronnen raadplegen. Het is raadzaam om eerst in uw eigen familie de gegevens over uw ouders, grootouders en mogelijk overgrootouders te verzamelen. Oudere familieleden hebben vaak aanvullende informatie die u bij uw onderzoek kan helpen. Zet alle informatie, zoals volledige namen, geboorte- en overlijdensdata en officiële akten op een rijtje. Met deze gegevens kunt u zelf uw stamboom uitzoeken.

Het Regionaal Archief Dordrecht beschikt over de genealogische bronnen van Dordrecht en elf regiogemeenten. Ontbrekende bestanden van de burgerlijke stand en bevolking zijn te raadplegen op het gemeentehuis van de desbetreffende gemeente. De nummers voor de omschrijvingen verwijzen naar het archiefnummer en de plaatsingslijst die u in de studiezaal en via de website van het Regionaal Archief Dordrecht kunt raadplegen.

Hier ziet u welke genealogische bronnen bij het Regionaal Archief Dordrecht te raadplegen zijn.

Klas IV van school 1, Dubbeldam 1920

bevolkingsregistersdoopinschrijvingeneigendomsoverdrachtgeboorteaktenhuwelijksaktenoverlijdensaktenpersonenschepenzegels