Doopinschrijvingen

Uw zoekacties: Doopinschrijvingen
xDoopinschrijvingen
Via Zoeken naar dopelingen kunt u binnen de doopboeken zoeken op naam van de vader en/of moeder, eventueel in combinatie met de voornaam van de dopeling. U krijgt de datum van de doop en de overige geïndiceerde gegevens (namen van de ouders, het kind, eventuele datum van ondertrouw van de ouders en getuigen) te zien. Voor alle zoekacties geldt dat u de periode, waarbinnen u zoekt, kunt definiëren. U kunt gebruik maken van het %-teken als wild card en het $-teken voor de zoekmethode 'stemt overeen met'.
Doopinschrijvingen
>
Zoektermen

toon alle

Doopregisters zijn registers van een kerkgenootschap waarin alle dopen werden geregistreerd. De inschrijving werd gedaan door de geestelijke die de doop verrichtte. In de registers staan meestal de voornamen van het kind en de volledige naam van de ouders en de getuigen vermeld, evenals de datum van de doop. De namen van onechte kinderen (de naam van de vader is dus niet bekend) en vondelingen zijn nog niet in de index opgenomen. Het oudste doopregister van Dordrecht dateert van 1572.

Op deze pagina vindt u de doopboeken van de Nederlands-Hervormde Gemeente van Dordrecht van 1572 tot 1811.

Doopfoto

genealogische bronnenbevolkingsregisterseigendomsoverdrachtgeboorteaktenhuwelijksaktenoverlijdensaktenpersonenschepenzegels